Veel gestelde vragen

Hoe gebruik ik een universele handzender?

Hoe gebruik je een universele handzender?
Ben je het zat met al die verschillende handzenders? Wil je slechts één afstandsbediening die alles kan bedienen? Dan is een universele handzender de oplossing voor jou! Maar hoe gebruik je zo'n universele handzender nu precies? In deze blog leggen we het stap voor stap uit.

Wat is een universele handzender?
Een universele handzender is een afstandsbediening die compatibel is met verschillende apparaten. Hierdoor hoef je geen verschillende afstandsbedieningen meer te gebruiken. Met een universele handzender kun je bijvoorbeeld je de garagedeur en de toegangspoort bedienen.

Stap 1: Bepaal welke apparaten je wilt bedienen
Voordat je een universele handzender kiest, moet je bepalen welke apparaten je ermee wilt kunnen bedienen. Controleer vervolgens dat de universele handzender compatibel is met de originele handzenders..

Stap 2: Leer de codes van de apparaten aan de handzender
Elk apparaat heeft zijn eigen unieke code. Om de universele handzender met een apparaat te laten communiceren, moet de handzender eerst worden geprogrammeerd met de juiste codes. De handleiding van de universele handzender geeft hierover meer informatie.

Stap 3: Test of de handzender werkt
Test na het programmeren van de handzender of deze werkt. Richt de handzender op het apparaat en druk op de knop die het apparaat moet bedienen. Werkt het niet? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan bij het programmeren van de handzender. Controleer in dat geval nogmaals of alle codes correct zijn geprogrammeerd.

Conclusie
Een universele handzender kan je helpen om al je verschillende afstandsbedieningen te vervangen door één handige oplossing. Het programmeren van de handzender kan even wat tijd kosten, maar het is zeker de moeite waard.

Kan ik de code van mijn afstandsbediening kopiëren als ik de originele niet meer heb?

Helaas is het niet mogelijk om de code van je afstandsbediening te kopiëren als je de originele niet meer hebt. Je moet dan een nieuwe afstandsbediening kopen en deze rechtstreeks in de ontvanger van de motor inleren. Bij oudere handzenders werkt het soms ook door de dipswitches (kleine schakelaartjes) in de zender in de zelfde positie te plaatsen zoals die ook in de ontvanger staan.